Saturday, May 29, 2010

Eurovision 2010 Λίγο Πρίν τον Τελικό


Σε 30 λεπτά ξεκινάει στην ΝΕΤ η αναμετάδοση της Eurovision 2010 από το Ούσλο (ετσι μου λένε οτί προφέρεται) της Νορβηγίας. Όπως κάθε χρονιά περνάμε μία γρήγορα όλα τα τραγούδια της βραδιάς. Καθείστε άνετα, πάρτε στο χέρι τα μολύβια για την ψηφοφορία με την παρέα σας ή ελάτε στο twitter στα tags #opa, #eurovision και #eurovision_gr να θάψετε παρέα μας.

Ξεκινάμε; Αν και, από τη στιγμή που δεν είναι στον τελικό αυτοί οι κύριοι:

δεν ξέρω γιατι μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ.



01 Azerbaijan
Safura
Drip Drop

Μια νυμφομανής ντυμένη σερβιέτα τραγουδάει τζινγκλακι για διαφήμιση από πάνες ακράτειας; Κλού της εμφάνισης τα λαμπάκια στο μπούστο και η σκηνική παρουσία α λα Τζούλια.



02 Spain
Daniel Diges
Algo Pequeñito (Something Tiny)

Μολυβένια στρατιωτάκια, μπαλαρίνες και ο... Φρου-Φρου! Στα μέσα του τραγουδιού η σκηνή κοκκινίζει, και οι χορευτές σεληνιάζονται. Toy Story the 13th.



03 Norway
Didrik Solli-Tangen
My Heart Is Yours

Δεν έχω κάτι να του προσάψω. Όμορφο παλικάρι, χωρωδία από τα Silk Cut, βαριέμαι, πάμε NEXT!



04 Moldova
Sunstroke Project & Olia Tira
Run Away

Δεν ξερω αν ζαλιστηκα πιο πολυ απο τη σβουρα στην αρχη η το κουνημα των γοφων μετα. Πάντως, σε πολλες χωρες αυτο που κανει στο σαξοφωνο ειναι σίγουρα παρανομο.



05 Cyprus
Jon Lilygreen & The Islanders
Life Looks Better In Spring

Τραγούδι από Κύπριους δημιουργούς με ανάθεση σε μονίμως high ουαλοσκωτσέζο, και μια γεύση από χαλούμι στο ρεοφαν΄το κυπριωτάκι στα πίσω φωνητικά που κάνει μπάμ Μαμά Κύπρος.


06 Bosnia & Herzegovina
Vukašin Brajić
Thunder And Lightning

"melt the ice" λέει το τραγούδι. Το πιάσατε; Αυτός είναι η φωτιά με το κόκκινο φουστάνι, και οι από πισω είναι ο πάγος που λιώνει. Deep.



07 Belgium
Tom Dice
Me And My Guitar

Belgium had no money due to the world crisis so they just sent 'Me & My Guitar'. Φήμες έχουν τον Θωμάκο να πήγε στο Όσλο με ωτοστόπ και να κοιμάται σε hostels. Just Me & My Fleas. Μα eurovision έρχεσαι καλέ μου, βάλε τουλάχιστον ένα στρασάκι, ένα κρυφό φωτισμό στην κιθάρα, κάτι.




08 Serbia
Milan Stanković
Ovo Je Balkan

Δεν μένουμε στο ότι μοιάζει με το νώθο του Κωστέτσου και της Τζούλιας. Ούτε στον στίχο "Μπάλκαν μπάλκαν ρουβιτσα how bitchy three πούταν free puta μπάλκαν μπάλκαν come on σάλαμαλα σάμαλι". Στίχυς, μουσική, χορογραφία, ηλεκτρολογικά, κέτερινγκ, ντεκαπάζ ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, και αμαρτάνω αλλά θα πω οτι μ'αρέσει το ξανθόκλασμα.



09 Belarus
3+2
Butterflies

ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΑ!! στο τέλος του τραγουδιού 'Butterflies' οι τρείς κλώσσες ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΤΕΡΑ! [um... Spoilers] Καλά που δεν τραγουδούσαν τις 'Πυγολαμπίδες', θα έπιανε φωτιά ο κώλος τους.



10 Ireland
Niamh Kavanagh
It's For You

Eχω μια ανησυχια οτι την χαλκομαλλούσα πρώην νικήτρια της Ιρλανδίας την χτισανε μεσα στο φουστάνι με μπετό για να χωρέσει. Πηγές μας στο Ούσλο μας ψιθύρισαν οτι οταν μπαίνει το επόμενο κλιπάκι έρχεται συνεργείο ειδικών με γερανό να την σηκώσει να την μεταφέρει εκτός σκηνής.



11 Greece
Giorgos Alkaios & Friends
OPA

Our very own Chubby Sakis! Εγω το αγαπώ το τραγουδάκι μας, η εμφάνιση είναι λίγο pick & mix από οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας στα 00s (Sakis, Elena, SAGAPO, Sarbel, Kalomoira, μόνο το ντεκολτέ της Μαντούς λείπει), φοβάμαι θα μας πάρουν χαμπάρι οι ξένοι... Μόνο αρνητικό στον ημιτελικό αυτή η ρημαδιασμένη μοϊκάνα που κάνει διάλλειμμα στην καράφλα του Αλκάιου. Μα μια κωμμοτρίς δεν είχαν στην αποστολή, μόνος του τα έκοψε; Δεν ξέρει καμμιά από τις friends να πιάνει ψαλίδι;



12 United Kingdom
Josh
That Sounds Good To Me

Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει σε ντίσκο. Οι άγγλοι μας μεταφέρουν το ορίτζιναλ couture των bachelor/hen parties τους, και πουλάνε το βρακί τους για summer in mykonos. 'You bring the sunshine, i bring the good times'. Θα τους παραδεχτώ οτί για τόσο χάλι τραγούδι, ωραία το στήσανε επι σκηνής. Το συνολικό εφέ θα το πώ 'mamma mia'.



13 Georgia
Sofia Nizharadze
Shine

Ένα τσούρμο αδελφές με λευκές στολές την κυνηγανε πάνω στη σκηνή να τη μαζέψουν και όλο τους ξεφεύγει. Το theme ειναι 'Δρομοκαίτειο'. Μα έχουν και το σήμα του Ερυθρού Σταυρού πάνω, δηλαδή χέστε με.



14 Turkey
maNga
We Could Be The Same

Συνδυάζει cosplay με Eurovision. Φοβάμαι τι θα δούν τα μάτια μας του χρόνου στο διαγωνισμό αν κερδίσουν. Μπαλέτα πικατσού, και μπαλάντες Κάντυ Κάντυ.


15 Albania
Juliana Pasha
It's All About You

Βlondie and the Supremes. Για αλβανική απομίμηση γνωστού brand, δ'εν κακό.



16 Iceland
Hera Björk
Je Ne Sais Quoi

Η Ισλανδία στέλνει το Ηφαίστειο της να σαμποτάρει το διαγωνισμό. Ελπίζουν οτι θα κάνουν τις άλλες χώρες να φάνε τη στάχτη τους, αλλά αυτό το νώθο παιδί της Κατερινας Κούκα και της Τζέσυ Παπουτσή είναι απλά ασύμφορο. Με το υφασμα για το φορεμα της ντυνονται κ οι 4 κοπελιες πίσω και ράβουν και κουρτινες για την προίκα τους.


17 Ukraine
Alyosha
Sweet People

Η μικρή Ουκρανή Gaga, Bjork, Roisin, all in one. Απλά αγαπάμε.



18 France
Jessy Matador
Allez Olla Olé

Η Γαλλία συμμετέχει φέτος με τον υπερ-πιασάρικο 'υμνο της εθνικής της στο Μουντιάλ. Άδικο προβάδισμα; Αλλέ Ολά Ολέ.


19 Romania
Paula Seling & Ovi
Playing With Fire

Στην πιανομπανιέρα δυο-δυο. "Girl Girl Girl". "oooh boy". "Hey grrrl". Σουξέ το GRRRRL σε Γκάζι και λοιπά γκέτο. Προσοχή στην ένταση της τιβί στο φινάλε, κινδυνεύουν τα κρύσταλλα σας από την τσιρίδα της Ρομούνας (εγώ απορώ πως δεν έχει ραγίσει και το πιάνο επι σκηνής). Κατα τ'άλλα τρελό χιτ, εγώ αγαπώ.



20 Russia
Peter Nalitch & Friends
Lost And Forgotten

Τα παιδιά ήρθαν από την Στέππα και δεν πακετάρισαν παρά μόνο κασκολάκια και το παλιό τους παλτό. Τα χιόνια δεν είναι εφέ, είναι το κλιματιστικό της αίθουσας για να μην λιωσουν μακριά από το σπιτικό τους περιβάλλον. Όλα τα λεφτά η ρωσσοαγγλική προφορά.



21 Armenia
Eva Rivas
Apricot Stone

Nομιζω οτι τραγουδαει για... βερυκοκα; Kαι ποτίζει ενα γιγαντιο κουκούτσι στο κέντρο; Και συμμετέχει ο Εθνικός μας Σταρ; Μην σας αποσπούν την προσοχή τα... βερύκοκάκια στο μπούστο της πρωταγωνίστριας, φτύστε το το κουκούτσι.



22 Germany
Lena
Satellite

Τσαμπουκάς, γλύκα, attitude, φρεσκαδούρα, σπιρτάδα, bitchiness, αγάπη και... τιποτα, αλλο, απλά αγάπη. Καλή τύχη στο Λενιώ.



23 Portugal
Filipa Azevedo
Há Dias Assim

Τρωω τα μουστάκια μοu οτι κατω απο τη φουστα εχει κρυψει σκαμπουδακι. Κοντη!



24 Israel
Harel Skaat
Milim

Aμα του φορουσαν ενα φουστανακι κ αυτουνου κατι ελπιδες θα ειχε. Εκτος αν μας το φυλαει για εκπληξη στο φινις. Μην μου φωνάζεις 'Σέρσε Μανουλιιιιμ' εμένα, δεν με ρίχνεις!



25 Denmark
Chanée & N'evergreen
In A Moment Like This

Cohenhagen, οπως λεμε τυφλα να'χει ο David Copperfield και η Βάσια Τριφύλλη (τοίχε ΤΖΟΥΣ!) Θα έλεγα ότι είναι κλεμμένο από Army of Lovers το τραγουδάκι, αλλά η γνώση θα λειτουργήσει εναντίον μου.


Προγνωστικά; Δεν μ'αρέσει να κάνω. Το TOP 10 των αγαπημένων μου όμως:


1. Germany
2. Romania
3. Ukraine
4. Greece
5. Serbia
6. Russia
7. Albania
8. Iceland
9. Georgia
10. Moldova

Άντε και καλή θέαση!

(για live bitch stream ακολουθήστε με στο twitter @manolis.

1 comment:

Stratos Bacalis said...

5 στα δέκα έπιασες! Δεν έπαιζες κανα στοίχημα!!!